Pepřenky z kapra

Pepřenky z kapra

Ingrendience: 

6

filetů kapra

4,5

lžíce soli

150 ml

octa

950 ml

vody

2

lžíce cukru krupice

3

ks černého pepře

3

ks nového koření

2

ks bobkových listů

3

cibule

75 g

sterilované zeleniny (směs hrášku, mrkve, papriky)

6

lžic slunečnicového oleje

½

lžičky mletého černého pepře

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Filety nakrájejte na proužky, vložte do cedníku, properte pod studenou vodou a nechte okapat.
  2. Připravenou rybu dejte do mísy a posypte třemi lžícemi soli, promíchejte a nechte 3 hodiny odležet, nebo nejlépe přes noc.
  3. Na nálev smíchejte 50 ml octa se 750 ml převařené vody, přidejte 1 lžíci soli, 1 lžíci cukru, 3 kuličky černého pepře, nového koření a bobkové listy.
  4. Odležené ryby propláchněte, nechte okapat, maso vložte do zavařovacích sklenic a zalijte studeným nálevem, uzavřete víčkem a nechte v lednici 5 dní odležet.
  5. Po pěti dnech ryby proceďte a nechte okapat.
  6. Oloupané cibule nakrájejte na plátky, přidejte slitou sterilovanou zeleninu a filety. Vše smíchejte a ochuťte pepřem.
  7. Smíchejte spolu olej, 1 lžíci cukru, 1 lžičku soli, pepř, 200 ml vody a 100 ml octa. Směs ryb a zeleniny dejte do čistých zavařovacích sklenic a zalijte připraveným nálevem. Pepřenky nechte ještě 2 dny odležet.